Zillertalský trojboj

| 0 comments

Deštivé počasí hatí nenávratně plán na švýcarské čtyřky a tak nezbývá, než vzít zavděk bližší destinací. Ostatně Rakousko nikdy nezklame.

Vyrážíme do Zillertálu, který známe doposud pouze v zimním hávu. A proč trojboj? Nejdříve se po dlouhé cestě protáhneme na ferratě, která se tyčí přímo nad Ginzlingem ve stěně Nasenwand. Rozlámaná záda a ospalost z Jet Lagu je v mžiku tatam. Touha po vyšším kopci nás ale vzápětí žene směrem na Zsigmondyspitze, krásný vrchol se skalním dolezem po jižním hřebeni. Sami si užíváme vrcholového panorama, které známe jen ze skialpových túr. Pak v šíleném vedru sbíháme více než 2000 metrů zpátky do údolí a večer stihneme ještě dvě cesty na dobrou noc v profláklé oblasti Ewige Jagdgründe, ve které navzdory občasným přeháňkám protahujeme naše tělesné schránky i celý následující den a završujeme tak onen trojboj. Úterý už nám mnoho šancí nedává – počasí pod psa. Procházka v Klammu u Mayrhofenu, k tomu přívdavkem dvě lehce promáčené, ale zábavné ferraty a hurá domů.

A jak to vypadá na vršku Zsigmondyspitze?

DCIM\100GOPRO
Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*