Na bajku podél Vltavy

| 0 comments

Konečně došlo na realizaci jednoho dlouho plánovaného projektu. Ideální konstelace nejdelšího a nejtropičtějšího dne za posledních 50 let a faktu, že mi před týdnem ukradli v Budějcích kolo, vyústila v jediné – je třeba si dovézt horské kolo z Prahy. A jelikož by pro bajk bylo urážkou jet po silnici, nebo nedejbože v autě, naplánoval jsem už předem ambiciózní trasu vedenou z velké části po značkách Klubu českých turistů.

VLTAVA NIGHTRIDE from Jakub Cejpek on Vimeo.

Po prvních 20 kilometech přichází první překvapení. Dva prasklé dráty a totální osma, která se sotva vešla do vidlice – nadějný začátek 200 kilometrové trasy. Vedro je takové, že se i v jednu v noci při 25 stupních potím jak u maturity. S očima upřenýma na výstrahu „Do not ride at night, always wear your helmet“, supím s helmou na batohu do kopce vstříc černočerné tmě. Slunovrat je naštěstí milosrdný, už ve 3:45 začíná svítat. Příjemná teplota vydrží tak do sedmi. Již brzy je mi jasné, že kvůli teplotě nemám šanci dokončit trasu čistě v terénu. Rtuťový sloupec nezadržitelně stoupá a není cas na hrdinství – posledních 50 km valím po asfaltu. Nakonec tedy pouhých 187 km, ale přežil jsem.

Záznam trasy na GPS zde, nebo přímo zde:

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*