Gelber Oktober 7+/375 m

| 0 comments

Gelber-Oktober-013Ani nevím, proč jsem měl utkvělou představu, že je v Höllentalu mírná klasa…protože linie žlutého října z nás v „pouhých“ devíti délkách vysála veškerou energii včetně rezervních zásob. Mezi nepřebernými možnostmi, které rakouské údolí, porostlé trsy trav a borovicemi nabízí, vybíráme s Lukášem linku středem stěny Blechmauer, která se pyšní především luxusním 30 minutovým nástupem.  O co méně jsme se ovšem nadřeli cestou od auta, o to víc nám dalo do těla samotné lezení.

Gelber-Oktober-001

Kaiserbrunnská klasika – češi, poláci a neopakovatlné aroma čističky odpadních vod. Přebíráme matroš a rychle vyklízíme pole. Za chvíli už se navazujeme pod stěnou Blechmauer ve velkém Höllentalském údolí a rozhýbáváme ztuhlá těla v prvních délkách: 6-,7-,7-. Slušná, ale stále bez problémů lezitelná rozcvička.

Gelber-Oktober-002 Gelber-Oktober-003 Gelber-Oktober-004 Gelber-Oktober-005 Gelber-Oktober-006 Gelber-Oktober-007

V druhé polovině začíná přituhovat. Čím dál méně trávy, stále strmější skála s těžšími kroky. První 7+ za spoďáky bez nohou lze ještě vyřešit zatnutím zubů, nicméně 7. a 8. délka představují těžké lezení od štandu ke štandu.

Gelber-Oktober-008 Gelber-Oktober-009 Gelber-Oktober-010

7. délka: silová spára za 6+ následovaná hladkou stěnou se sekvencí těžkých kroků. Ještě vypečený výlez na polici a konečně štand.

Gelber-Oktober-011 Gelber-Oktober-012  Gelber-Oktober-014 Gelber-Oktober-015 Gelber-Oktober-016

8. délka: Říkali jsme si, že to bude jen pár těžších kroků na začátku, ale zas to byla setsakra dřina. Luky to nejdřív okoukne a pak to dorveme do zdárného konce.

Gelber-Oktober-017 Gelber-Oktober-018 Gelber-Oktober-019 Gelber-Oktober-020 Gelber-Oktober-021

Berg heil! Psané 4 hodinky jsme si z čistě tréninkových důvodů lehce protáhli na 5:15, ale kdo by spěchal v takové skvělé cestě. Rychle dolů, Kaisebrunn, koupel, jídlo, káva, koma…

Gelber-Oktober-022 Gelber-Oktober-023

Foceno již tradičně na Fujifilm X30. Pro případné zájemce k dostání výhodně na Fujishopu.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*