Kasberg s miminem a Traunstein Ostgratem

| 2 Comments

Babí léto opět čaruje. A my chceme být u toho. Můžeme to nazvat pohodlností, ale sázíme na jistotu. Severní okraj Alp je blízko a jeho hlavní výhoda je ta, že tam dojedeme na jedno kojenecké zdřímnutí.

Podvečer na Havrance

Začínáme ale hned za humny v nejlepší lezecké oblasti na sever do Arca. Až poté přejíždíme do Rakouska, ale pořád se ještě vyhýbáme lokalitám z nadpisu. Nedaleko Lausy si užijeme odpoledne na ferratách ve stěně Beinsteinmauer a až poté s velkými zážitky (a někteří s velkými puchýři) jedeme do Totesek.

Pod stěnou Beinsteinmauer
Třídíme matroš
Mammut Klettersteig (E), mamut na klettersteigu
Výhledy na Nixloch
Všude dobře, v Karamelce nejlíp

Na Kasberg s jedním přestupem

Rána jsou už jaksepatří chladná a tak z údolí Brunnental vyrážíme rozvážně až v deset. Naším cílem je Kasberg, který už máme osvědčený ze zimy i z loňského podzimu. My s Kristinou si vystačíme s vlastníma nohama, ale pro Áňu bereme hned dva dopravní prostředky.

Až do 1400 metrů jedeme po vozové cestě a kola se točí
Steyrer Hütte
Na paloučku pod Kasbergem
Hopsací pauza
V nejlepším přespat
Modelky
Diretkou ztečí skrz kleč
Podzimní vrcholové kýče
Díky žes mě vynesl, ale za sebe tu nic extrovního nevidím
Večerní párty

Svítání na Ostgratu

Večer se přesouváme k největšímu místnímu evergreenu a parkujeme pod západní stěnou Traunsteinu. Nabízelo by se říct, že po těch letech není na tomhle kopci co vymyslet, ale chyba lávky! Trochu si přivstanu a vyrážím na východní hřeben.

Dny už nejsou nejdelší a tak není potřeba vstávat uprostřed noci. V 5:00 odcházím od auta, před 6:30 jsem v Hohe Scharte a pořád je ještě tma
Východní hřeben na Traunstein je kombinace travní turistiky a lehkého (ale místy velmi exponovaného) lezení.
V 7:24 vylejzá
Netradiční výhled na tradiční Traunstein
Grüne Gasse těsně pod vrškem. Zjara a za mokra velmi ošemetné!
1691 m, 7:45
Gmundner Hütte

Na vrcholu si užiju krásnou ranní půlhodinku a pak fofruju dolů. Nejkratší cestou, Hans Hernler Steigem. Když už jsem nebyl rychlý cestou nahoru, zkouším to aspoň dolů. Od kříže jsem za hodinu u auta, kde už jsou přichystané holky. Rychlá koupel v Traunsee a dáváme si repete k Mairalmu.

Kristinka valí na Katzenstein, nám už stačí jen výhledy z údolí
Příště už jdu po svých
Ať mám taky nějakej výstup
Celý schody bez odsedu
Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

2 Comments

  1. Hezký, už jsem se skoro lekl, že sis Ostgrat loupnul se sesličkou. Já ho s manželkou proběhnul včera abych se vyhnul davům ve feratě a hřebínek není zadarmo. Ale jinak úžasná cesta a nepotkali jsme až po kříž ani nohu.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*