Pyhrgas na motorce

| 1 Comment

Tak jsme se zase dostali všichni společně do hor. Máma, táta a já, Áňa. A pak taky moje nová motorka. Jeli jsme Karamelkou, který já říkám Kamelka, prej by z toho měl radost strejda Kleboň. Já měla radost především z toho, že jsem měla co objevovat a že jsem mohla krmit kavčata u kříže.

Vy byste v sedm možná ještě spali, ale já chci jezdit!

Přespali jsme u Bosruckhütte a ještě před snídaní jsem to tam pořádně projezdila, prolezla a pozdravila jsem se s kravičkama. Táta říkla, že bylo pěkný světlo, ale mě se spíš líbilo bučení.

Byla jednou pod Bosruckem jedna chaloupka.
Díky, taky jsme rádi, že tu můžeme být.
Tohle mám jako rozcvičku před snídaní, ale pak půjdeme támhle nahoru na Pyhrgas.
Pretekár se blíží do cíle.
Tady to pro diváky vezmu po zadním.
Ještě vylézt na pódium.
Tak kdepak máme ty fanoušky?
Čekala jsem teda hodnotnější publikum.
Je ji to šumák a místo ovací bučí.
Tohle je jiná parta, ale je jim všechno taky fuk.

Už jsem začala být trochu unavená a tak jsem ochotně hopsla do nosítka. Ještě jsme pozdravili pár kraviček a pak jsem se rozhodla pro prvního šlofíčka. Když jsem se probudila, byli jsme už docela vysoko nad údolím a já se rozhodla, že je čas na svačinu. Pak jsem velkoryse zase svolila, abych byla nesena.

Vezmem to po šestsetčtrnáctce.
Jdeme všichni.
Je to ještě daleko?
Ještě pár set vejškovejch to bude.

Pak už mě to sezení a povídačky rodičů přestaly bavit. Navíc byl kříž na dohled a byla šance dostat se tam jako první. Vystartovala jsem jako blesk, ale brzo jsem zjistila, že ty Alpy nejsou tak rovný, jak by se mohlo zdát. Takže jsem to vzala raději za ruku a pak na jistotu na koně.

Pojď táto, já tě k tomu kříži zavedu.
Udělám si náskok.
I když si sednu na koně, je ten kříž pořád vyšší.
Tady ten terén se mi zdá ideální na proběhnutí.

U kříže se mi to líbilo. Taky jsem to pak trénovala a pořád říkala „kšíš“ a „Vejkej Pyjgas“. Rozdělila jsem se v ptáčky o křupínky, zapsali jsme se do knížky a když jsme byli plni dojmů, vyrazili jsme zase dolů. Jednoho ty zážitky pěkně unaví, takže jsem zase usnula. Rodiče mezitím sprintovali a probudila jsem se až v sedle nad hranicí lesa.

Zapíšeme se do knížky?
Jen nespleť mý jméno.
Vyndali jsme křupky a slítli se ze všech stran.
Černej kříž a mraky s vertikálním vývojem. Mastíme dolů.
Ani kapka! Naopak pěkný vedro. Vegetíme na Bosruckhütte. Maj tu pískoviště i skluzavku.

Když už mě to nosítko dost přestávalo bavit, přišli jsme k chatě. Tam měli pískoviště, štrůdl a nekonečné množství štěrku. Ráj! Však taky trvalo, něž mě odsud dostali.

Tohle mě taky dost baví.
Měla jsem jít spát už před hodinou.

Večer a ráno jsme strávili na tajné základně, kde byly lamy, bazén, bublifuk a výhled na Priel. To bylo taky dost fajn a hlavně jsme ráno zase vyrazili na výlet. Po cestě výhledy moc nebyly, protože se šlo lesem, ale to v tom vedru byla výhoda. Na týhle chatě jsme si dali taky štrůdl, abychom mohli zhodnotit úroveň chatové gastronomie a pak jsme kvapem zase seběhli, aby nás nesmetla potopa světa. Stihli jsme to tak tak. Byl to moc fajn výlet, už abychom jeli na další!

Jen si vyčistím si zuby a hurá na další výlet.
Naše oblíbená zimní chaloupka je fajn i v létě.
Piknikujeme.
Tak tenhle štrúdl je, táto, ještě lepší, než na tý minulý chatě!
Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Pingback: Babí léto pod Bosruckem |

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*