Jak si na sebe vydělal objektiv už v den nákupu

| 4 Comments

Má oblíbená historka se seběhla asi takto: V roce 2008 jsem zatoužil, snad pod pohnutkou cítit se jako pravý fotograf, po pevném objektivu 50mm, ale nemaje nadbytek kapitálu, vybral jsem základní verzi Canon EF 50mm f/1.8 II, která za mrzký peníz nabízí relativně dobrý výkon.

Nebudu se pouštět do zevrubné recenze, na to jsou tu povolanější a pojďme k meritu věci. Sotva se za mnou zavřely dveře prodejny, byl jsem samozřejmě hned lačný nový kousek vyzkoušet, ale odvahy zuřivého fotoreportéra se na rušné ulici nedostávalo. Nezbylo než střílet od boku, netřeba zdůrazňovat že kompozice i ostření při plně otevřené cloně byly víceméně dílem náhody. Přesto dokázal vzniknout snímek, který ač nahraný na fotobanky spíše na zkoušku, dokázal zaplatit už celou cenu nového objektivu. Nikdy se nedá dopředu říct, co se chytne…

A subjektivní hodnocení objektivu po 3 letech? Ať si kdo chce co chce říká o lajdáckém zpracování připomínající dětskou hračku, jde o výborné sklo, jehož ostrost a kreativní možnosti díky velké světelnosti nemají v dané cenové relaci obdoby. Nelze než doporučit.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

4 Comments

  1. A kdepak je k viděni ta fotka z 50satky?

  2. Už ji vidím….tak za tuhle bys musel zaplatit ty mě, abych si ji koupil :-D

  3. Zrovna jsem si na tebe vzpomněl, když jsem zahlídnul tuten článek: https://echo24.cz/a/S3TFP/obezitu-lze-vylecit-staci-leky-za-50-000-korun-rocne-tvrdi-lekar :D

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*