Zélandský start

| 4 Comments

4. den na Zélandu a už mám za sebou 3 pracovní dny… Docela dobrá bilance, ne?
Počítám, že zrovna obědváte, já už mám dneska za sebou celodenní pachtění se ve školkách.

Ale abych začala od začátku…
Odletěli jsme v sobotu 1. 9. večer přímo z Prahy. Naše zavazadla váží v součtu úctyhodných 80 kg, to lano, friendy a mačky jsou fakt těžký. Za 9,5 hodin letu jsme přistáli v Soulu, kde mně pět hodin čekání uteklo jako nic aneb spala jsem jako dřevo a Jakub byl pilný i za mě a vyřizoval vše možné i nemožné na počítači. Další let trval dokonce 11,5 hodin. Fakt hrůza, příšerně dlouhé (to Ti, mami, nezávidím, až sem za námi poletíš).

3.9. welcome to New Zealand!! Ráno jsme přistáli v Aucklandu, lije jako z konve.
Naštěstí máme od Ondry koupené auto, které na nás už 2 týdny čeká na hlídaném parkovišti kousek od letiště. Shuttle bus nás doveze až na parkoviště a za 5 minut už máme náklad uskladněn v našem autě a míříme 350 km na jih k městečku New Plymouth, kde máme zajištěné bydlení a já i práci. To rozhodně není špatný začátek :-)

Časový posun je na naší čilosti docela znát, máme tu o 10 hodin více než v ČR, takže první den si jdeme lehnout už v 6 večer a od půlnoci se v posteli jen převalujeme.

No, a jelikož je pracovní týden, v úterý už normálně pracuju ve školkách, Jakuba tam nechtějí, ale hned v dalším zahradnictví, co je asi o 300 m dál ho vezmou, takže parádička, doufám, že nám tu bude štěstí přát celý rok.

Doufám, že po víkendu budeme mít nějaké zajímavé zážitky a fotky, zatím jsme se byli jen mrknout jen na pláži u městečka Waitara, které je postaveno z „papírových“ domů a moře jsme zastihli jen při odlivu.

PS. V tom skromném příbytku, který je na fotkách budeme přebývat následující 2 měsíce.

Danča

Author: Danča

Danča Růžičková - instruktorka lyžování, turistický průvodce a vůbec světoběžnice (pokud zrovna nedřepí v Holešovicích ;-)

4 Comments

  1. Congratulation! – to jste začali pod dlouhým bílým oblakem parádně. Teď budete mít makačku naučit se čtyřručně na piáno a zvyknout si neříkat New Plymouth městečko, když má 50 tis.duší, -jestli gůgl nekecá. Mějte se bájo! m/M

  2. Ahoj, krásně Vám to vychází, což je super! Myslím, že bys měla psát příspěvky častěji Dančo, hezky se to po Tobě čte, už se těším na další Vaše zážitky;)

  3. Čaudy Dančo, sice jsme tě ani jeden ještě neviděli :) přesto vás oba zdravíme z Krumlova. Z vašeho úspěšného začátku je vidět že se jen tak neztratíte! Držíme palce, a až vyhraju ve sportce, přijedem vás skouknout i s dětmama :) Čauky a hodně štěstí.

  4. Ahoj oba,
    i my, co dřepíme severně od Prahy, jsme rádi, že jste tak krásně začali. držíme palce, abyste v tom i nadále pokračovali.jakmile se dostanete nahoru na horu, dejte vědět:-)

    a co se týče piána, to naše už se na vaši hru těší;-))

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*