Eine Fahrt nach Emmental 6-/150m

| 0 comments

EMMENTAL-007

Biozátěž hlásí v těch šílených tropech za tři, takže je třeba vzít to zvolna, žádný hrocení. Po Chryzantémách si nechceme zkazit radost a tak vybíráme na dolezení příjemnou linku Eine Fahrt nach Emmental na Eisgrubenturm. Že jsme se možná až moc podcenili, jsme usoudili u horního štandu, když jsme si podávali ruce a odbíjela osmá ranní. Jó, kde jsou ty doby, když taková cesta vystačila na celý den.

 EMMENTAL-001

Tyhle rána se neomrzí. Svižných 25 minut do Steiglpassu a pak už jen kousek pod svahy Eisgrubenturm. Topo cesty včetně odkazu na lezeckého průvodce v okolí Hofpürglhütte najdete zde.

EMMENTAL-009

EMMENTAL-002 EMMENTAL-003 EMMENTAL-004 EMMENTAL-005

Čtyři krásné délky vyrovnaného lezení v kompaktní skále a parádní výhledy nám vyloudily úsměv na rtech. Než jsme se stačili nadít, jsme po hodince a čtvrt nahoře, za další chvilku dole a v půl desáté u stanu. To jsme to zase odbyli!

EMMENTAL-006  EMMENTAL-008

A na závěr ještě pár parádních fotek od Máry, díky moc! Parádní report z jeho ruky s dalšími snímky naleznete zde.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC  SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*