Narozeninové Chryzantémy 7+/250m

| 1 Comment

CHRYSANTHEMES-010Nejen ženy si zaslouží květiny! A jelikož právě dnes, když píši tento report, slaví Mára již podruhé 20. narozeniny, nezbylo, než vyrazit do jihovýchodní stěny Niederes Grosswandenck za trochu té floristiky. 

CHRYSANTHEMES-001

„Drahá ženo, je to očistec v těch horách… ten kluk mě pořád nutí chodit rychle do kopce a k tomu mě neustále otravují výhledy do všech stran. Jo, a taky musím vstávat v pět! Ještěže jsi napekla tu bublaninu, jinak bych to nedal“

CHRYSANTHEMES-002 CHRYSANTHEMES-003

Ranní Steiglpass ještě ve snesitelné teplotě a bez davů rakouských důchodců. A s prvními výhledy na Grosswandeck a Fingerkante. V červené jsou naše Chrysanthemes.

CHRYSANTHEMES-004

CHRYSANTHEMES-024CHRYSANTHEMES-005

Ještě doskotačit pod stěnu a už vážeme gordické uzly. Začínají nám pěkně topit, ale většina stěny je naštěstí ve stínu.CHRYSANTHEMES-006 CHRYSANTHEMES-007 CHRYSANTHEMES-008

První dvě délky prověřují důkladně naší „Fusstechnik“. Po měsíci intenzivního lezení v horách to nějak zvládám, Mára po roce na pohovce taktéž. Trošku mě štve.CHRYSANTHEMES-009  CHRYSANTHEMES-011 CHRYSANTHEMES-012

Další odpočinkové délky probíháme bez zaváhání a už stojíme pod závěrečnou třešničkou. Počtář Mára to krásně zakalkuloval a teď se těší, jak bude odspoda sledovat, jak se budu cukat v klíčových krocích.

CHRYSANTHEMES-013 CHRYSANTHEMES-014

Mára drtí v cruxu. Spoďák, mikrolišta, nastoupat…a je posekáno. Po dvou a půl hodinách si podáváme ruce na posledním štandu, čistá práce!

CHRYSANTHEMES-015 CHRYSANTHEMES-016 CHRYSANTHEMES-017 CHRYSANTHEMES-018 CHRYSANTHEMES-019

Společná brýlová vrcholovka a hurá do slanění. V půl jedné už se válíme ve stínu boulderů na pohádkové loučce. Zevlící odpoledne začíná.

CHRYSANTHEMES-020 CHRYSANTHEMES-021

CHRYSANTHEMES-022

Osvěžení na Hofpürglu okořeněné vášnivou debatou (monologem) o zimním freeridu. Kdo budete mít zájem, máme skvělé tipy na žlaby v okolí ;-) Titulku Bergauf nám tentokrát vyfoukl nějakej Schubert, ale příště je naše! Díky Máro a vše nej! Parádní report z jeho ruky naleznete zde.

CHRYSANTHEMES-023

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Pingback: Eine Fahrt nach Emmental 6-/150m | Jakub Cejpek Photography

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*