Osprey Mutant – Do hor nalehko

| 0 comments

OSPREY-MUTANT-006

Tato recenze vznikla v rámci spolupráce v Rock Point Teamu.

Nezřídka se stává, že nejvíce učarují věci, od kterých mnoho nečekáte. A to byl přesně případ tohoto batohu. Pořizoval jsem ho, jak už to tak občas chodí, na poslední chvíli s tím, že potřebuji skladný batoh, který splní limity kabinového zavazadla a nejvíce mě na něm zaujala jeho veselá barva. Už po pár měsících mohu s klidným svědomím říci, že Osprey Mutant dokáže nabídnout mnohem více, než jen slušivou ozdobu vašich zad na písčité pláži Středomoří.

OSPREY-MUTANT-005

[green_box]Trend lehkého vybavení se aktuálně nese napříč celým outdoorem a ruku na srdce, málokdo se chce dobrovolně vláčet s těžkou hydrou na zádech. Osprey Mutant s váhou 1,19 kg z vás opravdu soumara neudělá, přičemž vaše záda nepotrápí byť je narvaný k prasknutí. Pro „gramaře“ se ještě nabízí možnost vyjmutí zádové výztuhy a odepnutí víka, čímž snížíte hmotnost o dalších 380 gramů. Druhá z možností je přitom opravdu praktickým zlepšením, které jsem si oblíbil. Díky systému s názvem FlapJacket™ lze batoh používat bez víka a přitom ho plnohodnotně zavírat vnitřním krytem. V situaci, kdy je batoh poloprázdný, je to ideální řešení.[/green_box]

  OSPREY-MUTANT-003

Jednoduchá a funkční konstrukce zad  a lehké a přitom tuhé nosné popruhy vám zaručí, že ani po dlouhé túře nedorazíte ke stanu s nadávkami a rozedranými rameny. Zajímavé je i řešení bočních kompresních popruhů, které zaručují velkou míru variability. Chvíli trvalo, než jsem si na netradiční systém zvykl, ale nutno říci, že je praktický. Horní přezka s pojistkou, pevnostní poutka na lyže a možnost posouvat popruh kam potřebujete – všechny tyto drobné detaily v terénu oceníte.

OSPREY-MUTANT-004

K technikým prvkům nutno ještě připočítat praktickou síťku na helmu integrovanou ve víku batohu, rychle ovladatelný systém Dual ToolLock™ pro uchycení cepínů a propracovaný bederní pás, který přichází ke slovu především při lezení a skialpinismu. Pokud máte sedák ověšený jako vánoční stromeček, můžete polstrovanou část přichytit na bocích batohu a zapnout pouze samostatný popruh, který se vám nebude plést do lezeckého harampádí. Nebo můžete naopak zvolit subtilní sedák a využít materiálová poutka na bederním pásu, jehož kapacitu lze díky okům snadno rozšířit o nosiče materiálu.

OSPREY-MUTANT-002

Ať už vyrazíte na sedmidenní přechod Mallorcy, na vícedélky do rozpálených jižních stěn Dachsteinu, mezi rozeklané ledovce švýcarských čtyřtisícovek nebo budete cvakat karabinami na Solnohradkých ferratách, vězte, že vám Osprey Mutant bude dobrým společníkem. Jedná se o alpinistický univerzál, který vám bude skvěle sloužit v zimě i v létě a nepřestane vás udivovat propracovaným designem a promyšlenými technickými detaily. Zaslouženě tak sklidil ocenění ISPO Award Winner 2014/2015 a Klettern Empfehlung 9/2014.

OSPREY-MUTANT-007

OSPREY-MUTANT-009

Osprey Mutant 38 si můžete také prohlédnout v e-shopu RockPoint. Nabízí se i v menší 28 litrové verzi.

OSPREY-MUTANT-001SONY DSC

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*