Zimní Tennengebirge

| 1 Comment

TENNENGEBIRGE-016

Výprava do zimních hor byla oproti minulému týdnu až trapně pohodová, kýčovitá a dalo by se možná říct až nudná. Parádní výlet do Tennengebirge ve skvělé, byť co se humoru týká, lehce svérázné partě, byl tak idylický, že lze jen těžko vymyslet nějaký dramatický popis a tak nechme promluvit snímky.

TENNENGEBIRGE-001

Navzdory plavání v závějích, které jsme si užili před pár dny na Grimmingu, jsme se opět nepoučili a opět nevzali sněžnice. Přesto už za dvě a něco hodiny otevíráme dveře Laufenerhütte, další ze sbírky noblesních Winterraumů.

TENNENGEBIRGE-002

TENNENGEBIRGE-027TENNENGEBIRGE-003

Odpolední vejšlap na nezapamatovatelný kopec Hochkarfelderkopf. První sněhuláci letošní sezóny, výhledy na všechna významná světová pohoří od And po Himálaj a magický západ slunce k tomu. Kýč jak bič!

TENNENGEBIRGE-004 TENNENGEBIRGE-005 TENNENGEBIRGE-006 TENNENGEBIRGE-007 TENNENGEBIRGE-008 TENNENGEBIRGE-009 TENNENGEBIRGE-010 TENNENGEBIRGE-011 TENNENGEBIRGE-012 TENNENGEBIRGE-013 TENNENGEBIRGE-014 TENNENGEBIRGE-015  TENNENGEBIRGE-017

V neděli vyrážíme již v plné sestavě včetně lumbersexuálů (viz snímek výše) na Fritzerkogel a ačkoliv tradice hlásá, že dvakrát nevkročíš do stejné řeky, je opět počasí jak ze žurnálu. Budějovický guru a modla mladých alpinistů pečlivě kontroluje naše znalosti jednotlivých Gipflů a Kogelů a Clown testuje stabilitu převějí. Pak už nás čeká jen polední slunění u chaty a hurá domů. Zkrátka nuda, nuda, šeď, šeď…tož za týden na viděnou v horách.

TENNENGEBIRGE-018 TENNENGEBIRGE-019 TENNENGEBIRGE-020 TENNENGEBIRGE-021 TENNENGEBIRGE-022 TENNENGEBIRGE-023 TENNENGEBIRGE-024 TENNENGEBIRGE-025 TENNENGEBIRGE-026

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Opět hezký článek o hezkém výletu. Včetně hezkých fotek!!! My máme za sebou velikonoční skialpový výlet do těchto míst, článek bude!

    A vlastně již je na stránkách o loňské květnové výpravě na stejné místo. Tak to jen, kdybys chtěl vidět i jiné obrázky.

    Měj se Kubo a spol., myslím na Tebe/vás poměrně často. Jsem rád, že se Ti/vám stále tak skvěle daří!!!

    František

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*