Ferraty nad Bodensee

| 0 comments

BREGENZ-FERRATY-004

Pokud patříte k milovníkům hor, zřejmě si při zmínce o Bodensee představíte místo na půl cesty mezi domovinou a vysněnými horami. Nijak zvlášť zajímavou lokalitu, kde se zbytky kopečků přelévají do nekonečné roviny největší země Evropy. A máte bez pochyby pravdu. Na posledním kusu skály tu naštěstí vznikly prolézačky, na kterých si můžete protáhnout těla ztuhlá dlouhou jízdou. Jsou hned tři.

BREGENZ-FERRATY-002

Nad městem Götzis, na kraji Bregenzer Wald, se tyčí monumentální skalní stěna Kapf se závratnou výškou 1153 metrů. Mezi místní stromové království se s nemalým úsilím podařilo vtěsnat hned dvě zajištěné cesty, Via Kapf a Via Kessi. Obě zaberou maximálně hodinku a obsahují krátké pasáže D/E. Pokud plánujete lézt obě, doporučuji vyrazit turistickou stezkou směr vršek Kapf, sestoupit ferratou Via Kessi a následně vystoupat druhou z cest. Pokud si chcete sestup zpestřit, přibalte 60 metrové lano a slaňte šluchtou Kessi Loch v horní části Via Kessi.

BREGENZ-FERRATY-001  BREGENZ-FERRATY-005 BREGENZ-FERRATY-006 BREGENZ-FERRATY-007

BREGENZ-FERRATY-010

Máte-li čas, rozhodně stojí za to navštívit také blízkou soutěsku s cestou Via Örfla a dokončit tak pěknou trilogii. Jedná se spíše o turistiku krásným kaňonem, ale přesto dá závěrečná stěnka pěkně zabrat. První tři metry bez jištění vyžadují lezecké kroky a po nádherně vyleštěných chytech. Po výlezu po kořenech stačí jen dokroužit kolečko k autu a hurá domů!

BREGENZ-FERRATY-011 BREGENZ-FERRATY-012 BREGENZ-FERRATY-013

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*