Via Ferrata de Curalla

| 1 Comment

CURALLA-PASSY-008

Jen těžko budete hledat ferratového nadšence, který bude ochoten vyrazit na zajištěnou cestu, ke které se jede 11 hodin. Když už vás ale jednou vítr zavane do Chamonix, v kopcích není ideální počasí, máte volný půlden, nebo si zkrátka jen potřebujete odpočinout od sněhu a ledu, není od věci protáhnout se na blízké ferratě Curalla.

CURALLA-PASSY-002

Via ferrata de Curalla vede v jižních stěnách nad městečkem Plateau d’Assy, ze kterého na první pohled čiší zašlá sláva dnů, které jsou už dávno pryč. Omšelé a opuštěné hotely ale z dálky skalní vertikály těžko rozpoznáte a dojem tak nikterak nekazí. Dvacetiminutový nástup potěší každého lezeckého povaleče.

CURALLA-PASSY-001  CURALLA-PASSY-003 CURALLA-PASSY-004 CURALLA-PASSY-005

Kromě výhledů, které zahrnují i panorama Mt. Blancu, nabízí ferrata Curalla hned několik zpestření v podobě mostů, lanových i trámových a absolutní pohodlí díky novému přejištění. Kramle doslova září novotou. Projít celé kolečko i se sestupem zabere asi dvě hodinky, cestou zpátky do Mekky alpinismu tak krásně stihnete ještě koupel v ledové řece a souboj se smečkou psů místních hipíků, kteří si daný vodní zdroj anektovali jen pro sebe.

CURALLA-PASSY-006 CURALLA-PASSY-007  CURALLA-PASSY-009 CURALLA-PASSY-010 CURALLA-PASSY-011

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Pingback: Fujifilm X-T2

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*