Kanadská divočina u Wildensee

| 5 Comments

wildensee-009

Nová chata, nová trasa, nový vrchol a hlavně – NOVÝ SNÍH! Pohodový víkend na kraji Totes Gebirge přinesl vše, co si milovník hor na přelomu sezóny žádá. Hory bez lidí, sníh v botách a dvanáctihodinový spánek.

wildensee-001

Dlouhá a strmá jest cesta od Offensee. Ale o to krásnější! Úsek od Rinnerhütte k Wildensee je nskutečně malebný a tak nám ani nevadí, že už solidně posněhává. Nikoho nekrmíme a za necelé 4 hodinky chrastíme klíčem ve dveřích samoobslužné chaty Wildenseehütte.

wildensee-002 wildensee-005

Chaloupko, chaloupko, co se v tobě ukrývá? Ejhle, Hüttenbuch, kde je zapsanej nějakej Kleštinec, Kovařík a Brejcha! A k tomu kompletně vybavená kuchyň, dřevník po strop nacpanej a kdo dobře hledá…najde i skrytý pivní deposit. 

wildensee-007 wildensee-008

Stačí si dostatečně dlouhou přispat a dočkáte se slunce. Chatová osada v kanadských Rockies se probouzí po noční sněhové přeháňce a my se s ní jen neradi loučíme. Vracíme se k nedalekému Wildensee a vyrážíme na zteč dvoutisícového Rinnerkogelu.

wildensee-010 wildensee-011 wildensee-012 wildensee-013

Od 1800 metrů výš už kraluje pravá zima. Prošlapáváme prašan, kličkujeme mezi závrty a hlavně si užíváme sluníčka, které ráčilo vykouknout akorát v tu pravou chvíli. Vrcholový kříž obdivujeme jen do té doby, než nám na hlavy začne padat led (byť je jistě svěcený). Zbývá už jen seběhnout 1400 metrů zpátky k Offensee, kde zatím ještě panuje barevný podzim. Jistě ne nadlouho.

wildensee-015 wildensee-016 wildensee-018 wildensee-019 wildensee-020

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

5 Comments

  1. Jakube, jediné co k tomu dodat- paráda, nádhera. Dík. Lenča

  2. Ještě mám otázku.Prosím fotečky jsou jsoz z Canonu, nebo Fujifilm? Děkuji za odpověď. Lenča

  3. Dobrý den, Jakube,

    vypadá to tam tak krásně, že jsme se na základě Vašeho článku rozhodli jet teď přes Vánoce. Můžu se zeptat..Myslíte si, že bude potřeba, abychom si vzali ještě jiné vybavení kromě sněznic a hůlek? Jak je to na chatě u Wildensee s vodou, prosím? A dá se spát v té chatě, kde jsou kamna/sporák, nebo se spí v nějaké jiné – a popř. jestli se tam dá zatopit?:)

    Děkuji mnohokrát,
    Tereza

    • Jakub

      Ahoj Terko,
      jsem rád, že jsem vás inspiroval. Určitě před odjezdem zkontrolujte lavinovou situaci a podle ní a výstupové trasy se vybavte adekvátním vybavením (pípák, sonda, lopata + znalost jejich používání!)
      Voda v tuto dobu určitě ze sněhu a spí se v místnosti, která sousedí s kuchyní. Když se otevřou dveře, lze částečně vytopit. A jen připomínám, že chata je na AV klíč.

      J.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*