Zas ten Hochkönig!

| 0 comments

torsaule-010

Osud tomu chtěl, že jsem do tohoto malebného koutu Rakouska, vápencem a klečí oplývajícího, zavítal v pouhých 9 dnech hned třikrát. Do třetice všeho dobrého to ale konečně bylo na víc než pár hodin, s tím správným vybavením, záměrem a v nejlepší společnosti.

torsaule-001

Spaní na parkáči u Arthurhausu má svou tradici. Tak malebná ranní panoramata od dveří auta zažijete jen málokde. Potěžkávání batohů už tak veselé není. Nahazujeme hydry na záda, odoláváme vábení prosluněné terásky Mitterbegalmu a míříme jasným azimutem smět Torsäule.

torsaule-004  torsaule-006

torsaule-005

Některým je bez zátěže tak do skoku, že má gravitace co dělat. Po vzoru Zátopka odhazujeme tréninkové závaží a vyrážíme to vertikálního závodu. Vybíráme oblíbenou linii Regentanz (7/220 m) a směle se suneme vzhůru.

torsaule-007 torsaule-008

Když je ti štand nepohodlný, zrob si vlastní. A uveď druholezce v lehké rozpaky…

torsaule-012

torsaule-011torsaule-013

Těžkne nám to, těžkne a dostáváme se až do klíčové délky. Nejdřív zkusit na sokola vyrvat půlku skály a když se to nepodaří, nezbývá, než v zármutku tlouct hlavou o stěnu.

torsaule-014 torsaule-016

Fotka výše není důkazem uctívání dnes toliko oblíbeného náboženství, ale snahy vyvzlínat po ničem o metr výš.

torsaule-017

Drobné pomazlení s vodními žlábky v poslední délce a už jsme na vršku Torsäule. Dneska jsme toho už nachodili dost, takže dolů staňujeme. Štandy jsou tutové a všechny se drží hesla“čím víc smycí, tím víc Adidas“.

torsaule-018 torsaule-019 torsaule-021 torsaule-022

Na Hochkönig jsme přijeli hlavně odpočívat. S hostem ze Španělska a s exkluzivním výhledem na dopravní liniové stavby to šlo dokonale. Po 12 hodinách spánku se přesto některým z vyhřátého klobouku příliš nechce.

torsaule-023 torsaule-024 torsaule-027 torsaule-028 torsaule-029

Rozvážně (=relativně pozdě) nastupujeme pod stěnu Taghaube, v hledáčku máme tentokrát cestu Goldhaube (7-, 240 m). Dohlíží na nás dvojice místních klasiků, kteří pamatují doby, kdy byl Walter ještě mladík a lezou vedlejší linii Rhododendron. Přes tuto kvalitní supervizi na nás padá lezecká smůla a v polovině cesty slaňujeme i s bolavým ramenem dolů. Smutek zaháníme dalším šlofíčkem a posledním lokem pana Simona. Napřesrok jsme tu zas!

torsaule-030 torsaule-031

torsaule-002

Foceno na Fujifilm X30.

Pokud vás zajímají ceny foťáků od Fujifilmu, podívejte se do e-shopu Fujifoto. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Díky.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*