Tesání nad Brunnalmem

| 2 Comments

BRUNNALM-LEDY-007

Pokud patříte mezi sváteční ledolezce, je každá taková výprava velkým zážitkem. Zvláště pokud máte tahat na prvním. A abych to uvedl na pravou míru, těch svátečních dnů je do roka výrazně více, než těch ledolezeckých. Ideální konstelace parádní lokality, mírných teplot a skvělé společnosti ovšem přispěla k tomu, že to letos byla nikoliv děsivá, alébrž plezírová epopej.

BRUNNALM-LEDY-011

„Znám dřevěnou chaloupku, kde nejmodřejší je led.“ O  Brunnalmech jsem už psal vloni, takže se vyhnu opakování a omezím se na stručný fotoreport – neb v dnešní době už dlouhé texty stejně nikdo neč…

BRUNNALM-LEDY-012

V silné sestavě nastupujeme zasněženými svahy a bereme ledy ztečí! Tři dvojky do třech různých směrů, abychom nenechali ani metr neoklovaný.

BRUNNALM-LEDY-005

Naše údernické duo se vydává do levého šlauchu, kde nás čeká nejdříve třídélková hrabačka pouze s občasnými ledovými výšvihy, ale nevzdáváme to. Naše vytrvalost je odměněna nejen výhledy, ale především solidním lezením v horních partiích. Do panensky čistého a neposkvrněného ledu rubu s takovou vervou, až mám předloktí jak Pepek Námořník (natečené, nikoliv silné).

BRUNNALM-LEDY-003

BRUNNALM-LEDY-002BRUNNALM-LEDY-004  BRUNNALM-LEDY-006

Kristina si užívá ledolezeckou premiéru s klidem a elegancí. Nerozhodí ji ani moment, při kterém ji na hlavě přistane kus ledu z uvolněné ledové krusty. Tedy spíš pořádný kusanec! Pomačkaná a prasklá helma hovoří za vše. Na krátké dny nejsme po čtvrt roce na druhé polokouli vůbec zvyklí. Nad posledním strmým místem vrtáme Abalaky, nadechneme se a slaňujeme. Poslední záchvěv světla nás zastihuje při posledním slanění a tak sjezd na lyžích už probíhá romanticky za svitu čelovek.

BRUNNALM-LEDY-008  BRUNNALM-LEDY-010

BRUNNALM-LEDY-001

Druhý den nastupujeme spolu s Kleboněm a Bosákem do pravé části a tak máme o kvalitní společnost postaráno. Ta sestává ze štandové konverzace na úrovni a kilech ledu svištících z hůry. Obojí si nemůžeme vynachválit.

BRUNNALM-LEDY-013 BRUNNALM-LEDY-014 BRUNNALM-LEDY-015 BRUNNALM-LEDY-016

V pravé části led nekonkurenčně převažuje nad hrabačkou ve sněhu, rozlezení z předchozího dne je znát a konzistence zmrzlé vody nám rovněž hraje do karet. Užíváme si příjemné lezení a už se těšíme, až si zase někdy tesneme. Snad to bude dřív než zase za rok na Brunnalmech.

BRUNNALM-LEDY-017 BRUNNALM-LEDY-018

Foceno na Fujifilm X-T2 + 10-24mm/f4. Mrkněte za kolik se dá tato hračka pořídit. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Vy naopak můžete na technice ušetřit registrací ve Fujiclubu nebo využitím Cash back akcí na Fujifoto.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

2 Comments

  1. …pravdu má novozélanďan …podmínka, společnost i počásko naprosto parádnické :-)

  2. Pingback: Rodinná dovolená v Dolomitech | Jakub Cejpek

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*