Babí léto na Mallorce

| 1 Comment

MALLORCA-053

Hledáte-li způsob, jak si prodloužit léto, ale neradi se jen válíte na pláži, dál už nehledejte. Mallorca je tím správným místem! Mimo hlavní sezónu (kdy je tu na padnutí kvůli teplu i počtu turistů) nabízí tento středomořský ostrov ideální podmínky pro aktivní trávení dovolené. A pokud chcete hodit starosti zcela za hlavu, můžete se sem vydat v rámci kudrního zájezdu Mallorca Adventure, ze kterého je i tento report. 

MALLORCA-001

Torrent de Pareis

Nejsme žádný plážáci! Proto dáváme košem jak moři, tak bazénu na naší základně v Port de Pollenca a vyrážíme se protáhnout suchým kaňonem Torrent de Pareis. Mnoho hodin se probíjíme sevřenými soutěskami, procházíme se po oblázcích, ale slézáme i poměrně obtížné pasáže. Konečně se dostáváme k ústí soutěsky, k známé pláži Sa Calobra a poprvé smočíme nohy v slané mořské vodě.

MALLORCA-012 MALLORCA-004 MALLORCA-011Mořská jeskyně Sa Colom

Druhý den se do moře už ponoříme až po uši. Napasováni v neoprénech nejdříve plaveme k nízkému vstupu do jeskyně a v pauze mezi jednotlivými vlnami se prosmýkneme dovnitř. Tam nás čeká zcela jiný svět. Prolézáme úzkými chodbami, obdivujeme velké sály s bohatou výzdobou a plaveme v podzemních jezerech. I pro ty, kteří už pár jeskyní navštívili, je to jedinečný zážitek. V podvečer ještě stíháme procházku kolem našeho „domovského“ zálivu.

MALLORCA-014 MALLORCA-019MALLORCA-023 MALLORCA-025 MALLORCA-028

Na bajku i na silničce

Následující dva dny trávíme na tlustých i tenkých pláštích. Pod taktovkou Julia prozkoumáváme zátoky i singltraily přírodního parku Llevant a po nabrání příslušného apetitu i delikatesy mallorské kuchyně. Famózní venkovní piknik je také jeho zásluhou. Nenecháme si ujít ani poloostrov Formentor. Zdejší serpentiny jsou pověstné, trasa malebná, výhledy daleké a ze sedla silničního kola je to všechno vůbec nejlepší.

MALLORCA-031MALLORCA-038MALLORCA-037MALLORCA-064MALLORCA-043 MALLORCA-047MALLORCA-062Coasteering

Zpátky do vody! Do původně plánovaných kaňonů sice nedorazily podzimní deště, ale my si nacházíme adekvátní náhradu na pobřeží. Vrháme se z útesů, kde sbíráme odvahu k čím dál vyšším skokům, slaňujeme, lezeme (a padáme) a na závěr ještě proplujeme další magickou jeskyní.

MALLORCA-051MALLORCA-055 MALLORCA-059MALLORCA-068

Palma de Mallorca

Poslední den na prosluněném ostrově si užíváme v hlavním městě, kde je naštěstí atmosféra začátkem listopadu stejně relaxovaná, jako na severu ostrova. Nesmí samozřejmě chybět návštěva místní katedrály, ochutnávka dalších místních dobrot a vydáváme se i do místního akvária, kde trávíme dobré tři hodiny, při kterých obdivujeme zcela nový svět. Pak už zbývá jen po týdnu vyměnit kraťasy za dlouhé kalhoty a těšit se na další návštěvu tohoto Baleárského skvostu. Díky všem, kteří sem vyrazili se mnou!

MALLORCA-076MALLORCA-082MALLORCA-078 MALLORCA-083 MALLORCA-085 MALLORCA-087 MALLORCA-090 MALLORCA-092

Foceno na Fujifilm X-T2 + 16-55mm/2.8. O cestovatelské zkušenosti s tímto setem se ještě rozepíšu v některém z dalších příspěvků. Mrkněte za kolik se dá tato hračka pořídit. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Vy naopak můžete na technice ušetřit registrací ve Fujiclubu nebo využitím Cash back akcí na Fujifoto.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Luxusní fotky a milé připomenutí skvělých zážitků :)
    díky, Kubo!

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*