Vandrování kolem Liezener Hütte

| 3 Comments

LIEZENER-002

Zima je za dveřmi a není lepší místo na aklimatizaci po návratu ze středomoří než pěkně vyhřátý Winterraum! Kristý objevuje parádní novou lokalitu, Clown nás odveze luxusní károu a Róza doplní náš počet na pět. Izobary hrají v náš prospěch a my si užíváme nádherný turisticko-společenský víkend na útulné Liezener Hütte.

LIEZENER-001

Podzimní kýče nás vyhání o pár set výškových metrů směrem ke sněhovému minimalismu. Jen co strategicky obsadíme postele v jedné z ložnic Liezener Hütte a překonáme obědové kóma podpořené notnou dávkou spánkové deprivace, vyrážíme ještě omrknout špičatec, který na nás háže oko shůry.

LIEZENER-009 LIEZENER-003

Po hodince stoupání exhibujeme na Kleinmölblingu a metodicky pokračujeme po hřebeni k velkýmu bráchovi. Trochu se obáváme, abychom dolů nešli za čelovek, takže pózování na Hochmölblingu (2336 m) už absolvujeme jen standardním způsobem a pelášíme dolů do vyhřáté chaloupky.

LIEZENER-004 LIEZENER-005 LIEZENER-006 LIEZENER-007 LIEZENER-008

Večerní diskuze ve vede na vysoké úrovni. Tématem je především filozofování o životní karmě a šíleném vedru ve Winterraumu. To druhé je v tu chvíli výrazně palčivější problém. Řešíme to brzkým nakutě a ráno se navzdory očekávání probouzíme do dalšího krásného dne. Asi dobrá karma.

LIEZENER-010 LIEZENER-011

Kolem poslepované chaty Hochmölblinghütte, která je v obležení podivných existencí sbírajících se z kocoviny, pokračujeme směle k prvnímu vršku. Z Reidlingu máme první třistašedesátistupňový výhled a  jelikož si chceme den užít dosytosti a ještě ani neodbylo poledne, pokračujeme svižně dál…

LIEZENER-012 LIEZENER-013 LIEZENER-014

Podél ocelových lan se sápeme na osamocený masiv Hochtausing. V tu chvíli ale unavené nohy a pohled na západ dávají jasnou zprávu, že vylomeniny této neděle pomalu spějí ke konci. Zbývá ještě doklopýtat strmým sestupem k „velký bílý“ a oddat se v rukách zkušeného řidiče spánku zasloužených.

LIEZENER-015 LIEZENER-016

Foceno na Fujifilm  X-T2 + Fujinon 10-24/4 (techniku od Fuji můžete zakoupit v e-shopu Fujifoto)

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

3 Comments

  1. Pingback: Rekonvalescence na Angerkogelu | Jakub Cejpek

  2. Ahoj,
    moc díky za notnou dávku inspirace a ještě víc prosím o tip, kde nejlépe zaparkovat.
    Díky a ať se Ti dobře toulá.
    M.

  3. Pingback: Jarní sjezdy na Hochmölbingu |

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*