Bruslení místo slavení

| 0 comments

Mráz nám na přelomu roku přál a tak jsme si v podhůří jihočeských velehor užili ledové zimní radovánky plnými doušky. Na skialp jezdíme každou sezónu, ale na bruslení dojde jen málokdy a tak jsme si tuhle raritní zábavu jaksepatří vychutnali.

Na Lipně bylo rušno.

Lipno se pro nás stal středobod povánočních dní. Hned 3x jsem vyrazili šlapat na skialpech na Kramolín a k tomu jsme si přidali i tuhle zábavu na ostrých nožích. Zatímco v okolí Frymburku to vypadalo spíš na koupání, u Horní Plané už byl led festovní, i když už trošku pocukrovaný.

Bruslařský předák v plné polní.
HC Roudné v akci.
„Tady je to lepší než v Gasteinu!“
K mostu a dost.
Za tu spoustu let, so je světem svět, přebruslili Lipno, 3x tam a zpět.
Po sportovním výkonu zasloužená odměna.
Díky že tady to Lipno máme.

Lipno bylo fajn, ale ledová rozvědčice Markéta nás posléze nalákala na černý klenot a totiž Ktišský rybník. Rozlohou sice s Lipnem nesrovnatelný, ale hladkostí ledu bezkonkurenční. A rupáním taktéž. Na Nový rok jsme si tam více než sportovní výkony vychutnávali estetiku (a vánoční dobrůtky).

Trochu to porupává, vezmi si raději tenhle náhrdelník.
Není to Ježíš na vodě, je to Jenda na ledě.
Takto to vypadalo malebně.
A takto po pádu Medwěda.

A na závěr krátká bruslařská serenáda

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*