Svítání na Lysé

| 0 comments

Toto je pouze skromná fotogalerie. Ale ono lednové ráno v Krkonoších bylo tak působivé, že by bylo škoda nechat záběry v šuplíku. Navíc to byl den i edukativní, neb jsem teprv tehdy zjistil, že je v Česku vyšší Lysá hora, než ta Beskydská.

Na sever jsem se nedostal náhodou. Sám od sebe bych se takovou štreku kvůli jednomu výšlapu, byť pěknému, netáhl. V Rokytnici se ale konal skialpový závod O dřevěného Krakonoše, který jsem měl tu možnost dokumentovat. Po zuřivém nahánění nedočkavých závodníků jsem rád využil následného poklidného rána a zašel nachytat pár brzkých záběrů na hřebeny.

Na Lysé hoře (1344 m)

Načasování mi vyšlo akorát. Jen co jsem se přišel na vršek, vykouklo zpoza obzoru. Fotil jsem, fotil a když už vylezlo moc vysoko, vydal jsem se dál, směrem k Labské. Kromě jednoho dalšího nadšence nikde nikdo. Tak to mám rád. Ještě kdyby prsty tolik nemrzly. To rád nemám.

Vysoká pláň

Okouzlení postupně vyprchávalo. Světlo bylo čím dál nudnější a korespondovalo tak s profilem trati. Po rovině to na skialpech není ono. Zakroužil jsem směrem na Vrbatovu boudu a kolem Kotle zpátky. Když jsem sjížděl do Rokytnice, mnoho skialpinistů teprve vyráželo. Jistě si i tak užili parádní túru, ale já jsem si sám pro sebe liboval, že jsem si přivstal.

Sněžka od Čtyř pánů
Kotel
Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*