Jihočeské pumptracky s dětmi

| 0 comments

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit v širokém okolí Budějc potrénovat um na kole nebo odrážedle, je tohle článek přesně pro vás. Všechny tyto areály Kristinka pilně vyhledala a otestovali jsme je na vlastních dětech.

Na této mapě jsou zaneseny všechny pumptracky zmíněné níže v článku. Rádi seznam rozšíříme, když nám dáte tip, kam stojí za to vyrazit.

České Budějovice – Máj

Na tomhle okruhu to všechno začalo. Další blízký šotolinový pumptrack najdete u fotbalového hřiště v Mokrém.

Dubenská ve videu

Vidov

Šotolinový pumptrack ve Vidově má dva soustředné okruhy – s menšími a většími boulemi. Hned vedle je dětské a workout hřiště a o kilometr dál, u mostu do Roudného můžete zkusit další hřiště a na druhé straně Malše i parádní skluzavku.

Pumptrack Vidov

Hluboká nad Vltavou

Rozsáhlý areál v Zámostí, kde kromě dětského pumptracku najdete i monstrózní skoky. Poblíž je i malé dětské hřiště. Pěkný přístup je podél řeky po trase naučné stezky.

Hluboká nad Vltavou
Hluboká ve videu

Písek

Pumptrack s netradiční konstrukcí najdete tady. Vedle je dětské + parkour hřiště a kolem Otavy vede cyklostezka kolem řeky, po které můžete dojet až k lezení a ferratám Na Sekyrce. Když už tu budete, můžete také zkusit skvělé bludiště v korunách stromů v blízkých Píseckých horách.

Písek
Písek ve videu

Milevsko

I v Milevsku mají asfaltový pumptrack. Poblíž je také skatepark.

Milevsko
Milevsko ve videu

Soběslav

Krásný nový asfaltový pumptrack najdete v Soběslavi. Vedle je skatepark a hřiště na fotbal, přes silnici i dětské hřiště. Pěkný je i výlet na blízkou rozhlednu Svákov.

Soběslav
Soběslav ve videu

Pacov

Parádní nový pumptrack s několika variantami. Hned vedle najdete i malé workout hřiště a o kus blíž k centru i dětské hřiště. Na náměstí v Pacově si můžete vychutnat pohled na kostel sv. Michaela a/nebo točenou zmrzlinu. My jsme výlet k velké spokojenosti všech spojili s návštěvou Chýnovské jeskyně.

Zbrusu nový pumptrack v Pacově
Okruh pro nejmenší
Hned vedle je i workout hřiště a o pár metrů dál i dětské hřiště.

České Velenice

Tento areál je asi nejvyladěnější. Kromě pumptracku tu najdete skatepark, workout + parkour hřiště, dětské hřiště a ještě obří kruhový hrad plný prolézaček.

České Velenice
České Velenice ve videu
České Velenice – hřiště

Nové Hrady

Asfaltový pumptrack + skatepark u fotbalového hřiště. Najdete ho tady.

Nové Hrady

Volary

Asfaltový pumptrack se dvěma oddělenými okruhy + parkour hřiště. Ideální při cestě na Šumavu. Najdete ho na kraji Volar.

Volary
Volary

Další pumptracky

K těmto lokelitám nemáme fotky, ale také stojí za návštěvu:

V Prachaticích je tréninkový okruh jen decentní, ale skvělé jsou místní singltreky a pěkná je i blízký areál lesních her.

Ve Strakonicích je šotolinový pumptrack spíš podprůměrný (nenechte se zmást náhledovou fotkou), ale pokud jedete kolem, stojí za vyzkoušení.

Singletracky na Pintovce u Tábora vedou lesem a nabízí jednu lehoučkou a jednu středně náročnou variantu. Vedle je dětské hřiště a hospoda.

Pumptrack v Klikově u Suchdola nad Lužnicí je zpestřen dřevěnými překážkami a nabízí příjemnou změnu oproti ostatním v tomto výčtu.

Hravý a docela dlouhý je asfaltový pumptrack v areálu Safari Resortu v Hluboké u Borovan.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*