Photo+Adventure 2011

| 2 Comments

Veletrh s výše zmíněným názvem se udál ve Vídni 5. – 6. 11. a jelikož jsem příznivcem obou použitých termínů, bylo nasnadě to jít omrknout.

Photo+Adventure 2011

A co že tedy bylo k vidění?

Kromě výstav velmi povedených velkoformátových fotografií a přeplněných přednáškových sálů s projekcemi to byly především stánky výrobců fototechniky, outdoorového vybavení a cestovních kanceláří (ty, s lidovými cenami zájezdů do Nepálu za 4000€, patřily k mým oblíbeným). Doprovodný program nabízel focení s Miss Austria, nebo třeba s touto pomalovanou krasavicí.

Srdce fotografa samozřejmě zaplesá při nabídce okouknout a naživo vyzkoušet techniku, která se jen tak běžně nevidí. Objektivy dosahující hodnoty nového auta se do ruky nedostanou každý den. V klidu si ho může nasadit na vlastní fotoaparát a vyzkoušet, jak se těch 250.000 Kč pronese. Ale ta světelnost!

EF 400mm f/2.8L IS II USM

EF 200mm f/2L IS USM

K vidění byla i úplná novinka Canon 1D X , se kterou se mohl člověk taktéž pomazlit.

V porovnání s těmito stroji vám pak vlastní tintítko (5D +17-40) přijde jako dětská hračka, i když zase, tahejte to po horách… Úplně v jiné dimenzi se pak, nejen díky vizáži některých návštěvníků, ocitnete o stánku Sigmy. Nejsem cimprlich, ale tohle už je opravdu moc. Jen pro upřesnění: ta malá krytka vzadu je Canon 350D a ta zelená roura váží 15 kg.

Sigma APO 200-500 f2.8 EX DG

A rada na závěr: Zlobí vás paměťová karta? Dejte ji k ledu!

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

2 Comments

  1. k cemu je karta v ledu?

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*