Rychlovka na Sulzkogel

Kombinace tolika dní volna pěkného počasí dokáže být pěkně vyčerpávající, ale život milovníka hor je holt řehole a netřeba naříkat, když  povinnost volá. Pokud jsem vás tímto nebo kopicí předchozích monotématických příspěvků příliš nepopudil, přijměte stručný report z dopoledního výstupu, tentokrát opět z Kühtai.

Nový den se probouzí. Svahy otočené ke slunci povážlivě hnědnou. Zřejmě nějaká epidemická vyrážka.

Výjimečně nejsem předbíhán místními důchodci a na vrcholový hřeben přicházím jako první. V 9:00 dopoledne ve 3000 m n. m.v tričku? Něco je zřejmě špatně…

Skidepot pod vrcholem Sulzkogel (3016 m)

Pohodový výhledový vrcholový hřebínek s Helmutem.

Blíží se davy mravenců, nejvyšší čas vzít kramle. Sjezd i takhle brzy už není žádné velké potěšení, ale pořád lepší, než to dupat pěšky. V půl dvanácté stíhám krásně oběd a odpoledne zařazujeme relaxační seanci na Martinwandu v podobě několika jednodýlek. Ač do půl těla, schováváme se před sluncem co to jde. Těžký jest život horolezce.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Comments are closed.