Nejtěžší česká ferrata

| 1 Comment

Bechyne-ferrata-007

Pokračujeme v sérii hromosvodového šílenství. Tentokrát je třeba dohnat zásadní tuzemské resty. Člověk jezdí na zajištěné cesty po celé Evropě a přitom má za humny takový skvost jako je Bechyňská ferrata Cesta tam a zpět (D-E) z dílny Jirky Rybáka&Co (tímto se skláníme a děkujeme). Je opravdu tak obtížná, jak sami tvůrci proklamují? Stručně řečeno – ano.

Bechyne-ferrata-001

Bechyne-ferrata-013

Ferrata je kromě své obtížnosti vypečená v tom, že nejdříve sestupuje k vodní hladině, podél které se vine těsně nad rozbouřenou Lužnicí. Po prostoupení celé zajištěné cesty vás pak čeká i cesta zpět a kroky, které prve přišly jako triviální jsou najednou pěkně vypečené. V případě nesnází ovšem záchranu skokem do vody nedoporučuji, hloubka je zde asi půl metru.

Bechyne-ferrata-002 Bechyne-ferrata-003

Lanový most je jedno z mála míst, kde si odpočinete. Naštěstí lze obejít i náročnější variantou podél skály (nejsme tady na borůvkách).

Bechyne-ferrata-004

Je to dřina. Když se sejde pár silových kroků za sebou, máte hned ruce nateklé jak Pepek námořník.

Bechyne-ferrata-008Bechyne-ferrata-005 Bechyne-ferrata-006

Závěrečná tečka. Finále se koná ve výživném převisu, který z vás vytáhne poslední zbytky sil. A pak se musíte dostat ještě zpátky.

Bechyne-ferrata-009 Bechyne-ferrata-010 Bechyne-ferrata-011 Bechyne-ferrata-012

Bylo to prý až moc jednoduché, příště nastoupíme do severky Eigeru.

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

One Comment

  1. Pingback: Bechyňská ferrata v péřovce | Jakub Cejpek

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*