Erlebnisklettersteig Gemmiwand

| 0 comments

DAUBENHORN-023

Když se člověk jednou vyškrábe do Gemmipassu, byl by hřích neužít si všech atrakcí, které se zde nabízí. A tak navzdory únavě po výstupu na Daubenhorn a mrazivému větru, který se prohání vůkol, pohrdáme pohodlím místní restaurace a vyrážíme vstříc prolézačce jménem Erlebnisklettersteig Gemmiwand.

DAUBENHORN-021

Zajištěná cesta na Gemmipassu patří k typickému zástupci tzn. fun ferraty, kde si více než v horách cítíte jako v lanovém parku. Lanový most na začátku je poměrně běžným prvkem, ale jeho délka 65 metrů je více než nadstandardní. Člověk je po jeho přechodu rád, že má zase pevnou půdu pod nohama.

DAUBENHORN-022

To ale nevydrží dlouho, začínají další unikátní atrakce – visuté špalky, kulatiny, 20 metrový žebřík, na kterém se otočíte o 540 stupňů, síť atd. U některých překážek jsou uvedeny i obtížnostní varianty podle stylu, jakým je hodláte překonat. Vše se odehrává vysoko nad městečkem Leukerbad, takže o výhledy není nouze. V našem případě ani o mrazivý vítr, takže si připadáme jak ruští polárníci.

DAUBENHORN-024 DAUBENHORN-025 DAUBENHORN-026 DAUBENHORN-027 DAUBENHORN-028 DAUBENHORN-029

Ještě posledních pár vylomenin a fofrem dolů, než nám ruce přimrznou ke kramlím. Dolů k autu seběhneme natotata a nezbývá, než se pro letošek rozloučit se švýcarskými kopečky. Napřesrok na viděnou!

DAUBENHORN-030

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*