Fotokurz (nejen) pro průvodce

| 2 Comments

HALLSTATT-VOL2-JAKUB-008

Hned ve dvou termínech letošního dubna jsme dali spolu s cestovkou V-Tour dohromady fotokurz pro průvodce, kteří si chtějí ze svých pracovních i soukromých výprav přivézt domů pěkné snímky. A já jim v tom měl být teoretickým i praktickým pomocníkem. Napjatá atmosféra scholastického přístupu s vojenským režimem je jasně patrná ze snímku výše. 

FOTOKURZ-HALLSTATT-1-020

V osvědčené lokalitě malebného Salzkammeru jsme si přelezli pár zajímavých ferrat, prošli se mezi davy Asiatů v proslulém Hallstattu a k tomu všemu jsem ostatním předával fotografická moudra, která jsme hned převáděli do praxe. Především jsme si ovšem užili dva parádní víkendy ve skvělé partě, což je, jak známo, benefit, na který jsou i platební karty krátké.

Díky všem zúčastněným za zájem a nemalé fotografické nasazení! Pár fotek v tomto článku je z mé ruky, jak se dařilo ostatním se dozvíte v odkazech níže.

[green_box]Fotografie účastníků kurzu (TOP 10 od každého z nich) si můžete prohlédnout v následujících galeriích:

HALLSTATT-VOL2-JAKUB-004

[green_box]Na fotokurzech jsme, mimo jiné, testovali techniku od Fujifilmu. Pokud sháníte foťák na léto, mohl by se vám při rozhodování hodit náš verdikt. Mezi stálicemi i horkými novinkami zvítězily tyto tři kousky jako nejvhodnější pro výpady do hor a skalních vertikál:

X-T1, X-T10 a X30
…pro zájemce o přesah do cestovatelské a street foto pak X70.
Vyklápěcí displej a odolná kontrukce se ukázaly být naprostou nezbytností a drtí tak další kousky ze sbírky, na kterou teď koukáte.

Z objektivů pak vyšel jako nejpraktičtější seťák 18-55/2.8-4 a širokáč 10-24/4

Podrobnější zkušenosti z mého focení v horách s uvedenými modely si můžete v případě zájmu přečíst na:http://www.cejpek.com/category/foto/technika/

Pokud vás zajímá cena foťáků, podívejte se do e-shopu Fujifoto. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Díky!

FUJI-FOTAKY-003[/green_box]

FOTOKURZ-HALLSTATT-1-007FOTOKURZ-HALLSTATT-1-012HALLSTATT-VOL2-JAKUB-001  HALLSTATT-VOL2-JAKUB-006  HALLSTATT-VOL2-JAKUB-009 HALLSTATT-VOL2-JAKUB-010

FUJI-FOTAKY-002

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

2 Comments

  1. Skvělý nápad, chystáte něco podobného i v budoucnu? Moc ráda bych se zúčastnila. Jaké jsou požadavky na (foto) vybavení a zkušenosti účastníků?

    • Jakub

      Ahoj Martino, díky za ohlas. Další kurzy proběhnou pravděpodobně příští jaro, požadavky na vybavení nulové, jde zapůjčit. Povinné je jen nadšení a chuť fotit ;-)

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*