Napříč Brentou

| 2 Comments

BRENTA-044

Leží v Itálii, tvoří ji dolomit, ale nejsou to Dolomity. Masiv Brenty u Madonny di Campiglio je nicméně neméně malebný, divoký, rozeklaný a navíc jím vede centrální zajištěná cesta Via Bocchette, která umožní přístup i do velmi krkolomných míst v srdci vysokých věží a exponovaných hřebenů. 

Během 6 dnů jsme si s nebývale údernickou partou v rámci zájezdu V-Tour proběhli (často doslova) křížem krážem všechny myslitelné trasy a užili si komplexní horské počasí od deště, přes sníh, po prosluněné dny bez jediného mráčku. Více již napoví fotografie:

BRENTA-004

Trochu nám zasněžilo, ale to nás neodradí. Ze sedla Grosté nastupujeme do páteřní zajištěné cesty Via delle Bocchette protíhající hlavní hřeben Brenty. Od sedla Tuckett pokračujeme ošemetným zasněženým terénem jen s Michalem a Markem a s ostatními se setkáváme na chatě Alimonta, která oplývá skvělým plenérem a neskutečně laxní obsluhou.

BRENTA-008 BRENTA-011 BRENTA-014 BRENTA-015 BRENTA-017 BRENTA-019 BRENTA-022 BRENTA-023

Sentiero Detasis – krátký žebříkový okruh u chaty dáváme jako dopolední rozcvičku, aby byli účastníci aspoň trochu unavení…stejně měli večer roupy.

BRENTA-026 BRENTA-028 BRENTA-029

Centrální část Via Bocchette patří k tomu nejkrásnějšímu, co si můžete na Brentě projít. Překvapivě jsme tu ani nepotkali tradiční davy a užili si dosyta atmosféru a výhledy, kterým dominuje majestátní věž Campanilo Basso.

BRENTA-033 BRENTA-034 BRENTA-035 BRENTA-037 BRENTA-039 BRENTA-040 BRENTA-041

BRENTA-042

Východy slunce u Rifugio Pedrotti byly jedním z důvodů, proč v naší soukromé hitparádě tato chata převálcovala všechny ostatní. Sobotní velmi dlouhá túra nás ještě zavedla přes dvě zajištěné cesty ke 12 Apoštolům a chatě Agostiny, na které se střešní architekt jaksepatří vyřádil. I my jsme se 10 hodinovým výletem pěkně unavili a zakončili tak vydařenou akci. Díky Aničko, Marku, Michale, Davide, Pavle a Honzo za milou společnost a účast!

BRENTA-047 BRENTA-052 BRENTA-054 BRENTA-057

Foceno na Fujifilm  X-T2 + 10-24/4

Pokud vás zajímají ceny foťáků od Fujifilmu, podívejte se do e-shopu Fujifoto. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Díky!

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

2 Comments

  1. Ahoj Kubo,
    díky za krásné fotky a příjemnou společnost. Tak zase někdy, třeba s V-Tour. . .
    Přeju Ti hodně zdraví a šťastnou ruku při výběru auta na ZéLANDu.

    David

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*