Via ferrata Cesto Tomaselli

| 0 comments

TOMASELLI-006

 

Je známá věc, že je záhodno zařadit mezi lezecké dny nějaký ten rest-day. Možná tím není myšlená osmihodinová túra, ale tuto dolomitskou ferratovou klasiku u Passo Falzarego jsme si nemohli nechat ujít. 

TOMASELLI-001

Rána v horách jsou překrásná! Jen kdyby se nemuselo vstávat! Sedlo Falzarego ještě před invazí tisíců turistů olizují paprsky slunce, vzduch voní létem a v majestátních stěnách se odráží zvuk Porsche 911, které v sedm ráno dohání otáčky motoru do čísel, které překonávají výšky nejvyšších hor světa.

TOMASELLI-002 TOMASELLI-003

Příjemnou procházkou přicházíme k místu, kde kdysi býval bivak Chiesa a nastupujeme do zajištěné cesty Tomaselli (D). Opět na sobě máme 5 vrstev a opět nám přimrzají prsty k lanu. Přece si tu letní dovolenou nezkazíme nějakým opalováním.

TOMASELLI-004 TOMASELLI-005  TOMASELLI-007

Výstupem na Südliche Fanisspitze (2980 m) ale zajištěná cesta zdaleka nekončí. I na sestupu čekají exponovaná a vypečená místa obtížnosti C. Závěrečný skluz suťákem a hurá do válečných tunelů masivu Lagazuoi. Odpočinkový den jak vyšitý.

TOMASELLI-008 TOMASELLI-009

Foceno na Fujifilm  X-T2 + 10-24

Pokud vás zajímají ceny foťáků od Fujifilmu, podívejte se do e-shopu Fujifoto. Zakoupením fototechniky přes tento odkaz mě drobně podpoříte a nezaplatíte ani o korunu navíc. Díky!

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*