Lužické písky – Krkavčí skály a Obrvégry

| 0 comments

Tuhle Lukyho domácí lokalitu jsme si střihli jako intermezzo mezi skaláckým objevování. A i když skály na severní hraně republiky nenarostly do tak velkolepých tvarů a výšek, pořád nabízí parádní lezení. Většinou na výrazně drsnějším a pevnějším pískovci.

Luky dolézá Hrádeckou V na Západní šachtovou.

Den jsme odstartovali na Krkavčích skalách. Hnízdění na Fellerově věži nás přesunulo na vedlejší Západní šachtovou, kde jsem iniciativně naplul do Hrádecké a po zásluze jsme se pořádně sedral. Klasa je někdy opravdu jen relativní ukazatel. Pak se neméně nadře Luky v Pepkově na Východní šachtovou a ještě po drobném špekulování a přehazování vybojuje Starou cestu na Mnicha. Talířová na Krkavčí hnízdo je už jen příjemným protažením.

Luky slaňuje z výživné Pepkovy na Východní šachtovou.
Stará cesta VI na Hrušku.
Přesouváme se na Obrvégry. Tady věže sotva vykukujou nad stromy.

Odpoledne procházkou dojdeme pod Obrvégry (Horní skály). V lehkých cestách je to tu samý chyt, takže si aspoň i něco vytáhnu. Luky naopak vyleze výživný Kauschův žleb, který pasujeme na nejlepší cestu toho dne. Pak už se jen lehce dolezeme na Zubu a končíme poměrně brzy, abychom do dalšího dne stihli sklepat.

V normálce III na Smrtku, fotil Luky, díky!
Na vršku Smrtky.
Ještě jednou Západní pravou III.
Pod Gahlerovou věží.
Luky nastupuje do Kauschkova žlabu VII, nejhezčí cesty dne.
Na dolez dáváme ještě variantu normálky IV na Zub. A máme toho plný zuby.
Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*