Jizerky bez lidí

| 0 comments

Jizerky-005

Ačkoliv může znít nadpis jako klasický volební slib, nebo Máchovský oxymoron, je zcela pravdivý a to přesto, že výprava do tohoto koutu Česka proběhla v sobotu, kdy do těchto končin míří tradičně epidemie typu „A“ (ne, nejedná se o hepatitis, tento virus postihuje registrační značky vozidel). Jizerky-002

Ano, těmto davům jsme se chtěli vyhnout. Proto u Mariánskohorkých bud opouštíme manšestrovou dálnici, nastavujeme azimut směr vrchol Jizery a krleš si klestíme cestu lesem v odvážné linii prvovýstupu.

Jizerky-003 Jizerky-004  Jizerky-006

Po nelítostném boji v krutých jižních stěnách dosahujeme liduprázdného vrcholu a užíváme si zaslouženého výhledu. Omrzlý Gipfelkreuz jak v Alpách, na horizontu Glockner, Matterhorn, Nandá Déví. Zkrátka alpinismus se vším všudy.

Jizerky-007 Jizerky-008 Jizerky-009 Jizerky-010

Musíme to stihnout ještě před soumrakem, utíkáme co nám síly stačí. Nejvíc nehod se přece stává na sestupu.

Jizerky-011

Jsou chvíle, kdy se třeba podívat se nelítostné pravdě do očí a uvědomit si, že do BC už to dneska nedotáhneme a nezbývá, než strávit noc v zóně smrti. Zastavujeme mimo dosah séraků a připravujeme se na krutou noc.

Jizerky-012 Jizerky-013 Jizerky-014 Jizerky-015 Jizerky-016

Hotovo, luxusní budoir je hotov! Stačí už jen zkolaudovat a je posekáno. Horské božstvo k nám projednou opět bylo milostivé. Namaste ;-)

Jizerky-017

Jakub

Author: Jakub

Zkouším všechno možné od lezení po skialp a nevalnou kvalitu maskuju univerzálností. Hodně fotím, občas něco natočím a hlavně jsem rád venku. Kromě čaje už mám rád i kafe a pořád ještě i brzké ranní vstávání.

Napsat komentář

Required fields are marked *.



*